Bodegas Emina - Ribera del Duero

In Valbueno de Duero, naast de rivier die zijn naam aan deze wijnstreek geeft, besloot Carlos Moro, de president van Family Bodegas Matarromera, om de erfenis van zijn ouders over te nemen. Ondertussen wordt hij aanzien als één van de meest gerespecteerde wijnmakers in Spanje (dixit Decanter).

Na het oprichten van de prestigieuze Bodega Matarromera, begon hij in 2005 aan het Emina-project, een mix van tradities en nieuwe technologieën. In 2007 liet hij een indrukwekkende bodega bouwen, waar ondertussen het hoofdkwartier van de groep gevestigd is.

Emina betekent in het Latijn “geliefd” en een “Hemina” was de maateenheid van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid wijn die de Cisterciënzer-monniken moesten drinken. Voor hen was het produceren van wijn niet alleen toewijding, de dagelijkse “Hemina” was zonder discussie een verplichting !!

De bodega situeert zich in wat men de “Milla de oro” (oftewel de gouden mijl) van Ribero del Duero noemt. Te midden andere prestigieuze bodegas zoals Pingus, Vega Sicilia, Aalto, Matarromera …

Ondertussen werden ook in Rueda en Cigales 2 bodegas gebouwd.

(geassorteerde import van de drie bodegas is mogelijk)

EMINA RIBERA
Emina-Pasion

Emina Pasión Ribera del Duero Roble

100% Tempranillo - 6 m vatrijping

PIC
PDF

EMINA CRIANZA

Emina Ribera del Duero Crianza

100% Tempranillo - 12 m vatrijping op Fr. en Amerikaanse vaten

PIC
PDF

Emina-Reserva-sin añada

Emina Ribera del Duero Reserva

100% Tempranillo - 18 m vatrijping Frans eik

PIC
PDF

Emina Atio NUEVO

Emina Ribera del Duero Atio

100% Tempranillo - 18 m vatrijping nieuwe Franse eik - min. 16 m flesrijping

PIC
PDF