Calatayud - Bodega San Gregorio

Het desolate Calatayud heeft een wijncultuur sinds de Romeinen, en sinds 1990 kreeg het zijn eigen herkomstbenaming. De wijngaarden situeren zich ten Zuidwesten van Zaragoza (als je tussen Barcelona & Madrid pendelt, rijdt je er voorbij), op een hoogte tussen ongeveer 500 & 1000 meter.

Meer dan de helft van het druivenarsenaal bestaat uit Garnacha (60%), en de aanplant van Tempranillo wordt door de Consejo Regulador aanbevolen.

Voor de witte wijnen gebruikt men Viura (Macabeo) en in mindere mate de Garnacha blanco.

De verschillende coöperatieven die rond de jaren ’60 werden opgericht, produceren het merendeel van de wijnen.

 

Wij selecteerden “Follow The White Rabbit” omwille van de mix tussen traditionele degelijkheid en het moderne “rechttoe-rechtaan”-concept.

logo_san_gregorio
FTW_Macabeo

Follow the White Rabbit Macabeo

100% Macabeo

 

PDF
PIC

FTWR_Garnacha

Follow the White Rabbit Garnacha

100% Garnacha

PDF
PIC

FTWR_Tempranillo

Follow the White Rabbit Tempranillo

100% Tempranillo

PDF
PIC