Bierzo
Bierzo behoort tot de DO Castilla y León, maar heeft eigenlijk meer klimatologische overeenkomsten met de oostelijke DO's van Galicia.
Het ligt pal op de grens van beide DO's en is volledig omringd door bergketens waardoor er een specifieke klimaat heerst.
De wijnen worden van 100% Mencia gemaakt. Een druif die steevast met Bierzo geassocieerd wordt.
5 Test Test Test
6 Test Test Test
7 Test Test Test
8 Test Test Test
Cava D.O.
Cava is een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedèsstreek (90%), ten zuidwesten van Barcelona in Catalonië. Ook in Arragon, Valencia en de Rioja wordt op kleinere schaal cava gemaakt. Cava wordt steeds gemaakt volgens de Methode Traditionelle met de 2de gisting op fles. Minimum rijping sur lie moet 9 maanden bedragen. bla bla bla
Sven aanvullen (na de instap-cava komen nu ook de Reserva kwaliteiten met 0.a. langere rijping op fles (min. 15 maanden) meer en meer in het daglicht en is er ook de "gedaanteverwisseling" van een aantal producenten die zich een nieuwe D.O hebben aangemeten: D.O. Classic Penedès, met strengere selectie- en productienormen dan de "standaard" cava D.O. . Ook hierin kan Vinotrade uw partner zijn. (bla bla bla ) alles is basis tekst; Sven nog aan te passen
Vinotrade vertrok samen met de start van de cava-hype in België en had het geluk om sinds het begin met een 4-tal producenten te kunnen samenwerken. Zo konden we onze klanten snel, afhankelijk van hun wensen, regionale of nationale exclusiviteit aanbieden, of hen helpen bij de keuze voor hun eigen cava-project (eigen merk). Ook registreerden we zelf enkele eigen merken en .....bla bla bla