Cava - diverse merken
Vanaf het begin van de spectaculaire groei van de cava-export naar België, hebben we het geluk gehad om de juiste personen & producenten te treffen. In tegenstelling tot Spanje, had cava een 15-tal jaar geleden in België een ietwat oubollig imago.
Toen we doorhadden dat er potentieel inzat, konden we enkele producenten overtuigen om mee aan dit imago te werken. Er was ook een verschil in smaakprofiel. Terwijl in Spanje vooral de Reserva’s en zelfs Gran Reserva’s populair waren, merkten we in het begin dat het bij ons interessanter was om meer op fraîcheur en fruitigheid te focussen. Maar ondertussen is de "smaak" van de, vooral Vlaamse, consument ook geëvolueerd naar de langer gerijpte cavas en is België één van de grootste importeurs van Reserva cava.
Ook de packaging moest moderner en vooral minder “serieus” worden. Enkele producenten zijn hier (geleidelijk aan) in meegegaan waardoor we snel een mooi marktaandeel in België hadden.
Ondertussen werken we met 4 grote producenten waardoor we een goede onderhandelingspositie hebben. Hieronder kunt u ons uitgebreid en vooral competitief gamma terugvinden.
Diagonal Brut
- Xarel.lo 35%, Macabeo 35%,
Parellada 30% - 11 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
- dosage : 9 g/L
Grans Moments Brut
- Xarel.lo 35%, Macabeo 35%,
Parellada 30% - 11 maanden sur lie
- alcohol 11,5°
- dosage : 9g/L
Grans Moments Brut Nature
- Xarel.lo 35%, Macabeo 35%, Parellada 30%
- 15 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
- dosage : 1,9 g/L
Dignitat Brut Organic
- Xarel.lo 34%, Macabeo 33%, Parellada 33%
- 10 maanden sur lie
- alcohol : 11,5
- dosage : 7g /L
Dignitat Brut Nature Organic
- Xarel.lo 40%, Macabeo 35%, Parellada 25%
- 12 maanden sur lie
- alcohol : 11,5
- dosage : 0,5g/L
Dignitat Brut
- Xarel·lo 40%, Macabeo 35%, Parellada 25%.
- 10 maanden sur lie
- alcohol : 11,5%
- dosage : 7 g/L
Dignitat Brut Nature
- Xarel·lo 45%, Macabeo 25%, Parellada 30%
- 14 maanden sur lie
- alcohol : 11,5%
- dosage : 0,8 g/L
Dignitat Brut Rosado
- Trepat 100%
- 11 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
- dosage : 9g/L
Dignitat Semi Seco
- Xarel.lo 35%, Macabeo 35%, Parellada 30%
- 10 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
- dosage : 35g/L
Ambiuz Brut
- Xarel·lo 40%, Macabeo 35%, Parellada 25%.
- 10 maanden sur lie
- alcohol : 11,5%
- dosage : 7 g/L
Ambiuz Brut Rosado
- Trepat 100%
- 11 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
- dosage : 9g/L
Vibracions Brut Rosat
- Trepat 100%
- 11 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
- dosage : 9g/L
PIC
PDF
Cossetania Brut
- Macabeu 40% , Xarel·lo 35% and Parellada 25%
- 14 maanden sur lie
- alcohol 11,5°
Cossetania Brut Nature
- Macabeu 30% , Xarel·lo 50% and Parellada 20%
- 20 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
Cossetania Brut Reserva
- Xarel·lo 50%, Macabeu 30% and Parellada 20%
- 18 maanden sur lie
- alcohol : 11,5°
Cava Aurum
- Brut Nature Reserva
Chardonnay / Xarel-lo - 24 maanden sur lie
1917
Brut Nature Gran Reserva
Klik hier voor het PDF